Recept

Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7791

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
2 plátek Chléb toastový
125 ml Martini bianco
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
3 polévková lžíce Pistácie
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí maso mleté
1 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
2% Sacharidy 8 g
17% Tuky 13 g
16% Sodík 314 mg
49% Bílkoviny 28 g

Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky postup přípravy receptu:

1

V mlýnku rozemeleme toustový chléb.

2

Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.

3

Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.

4

Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.

5

Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept