Chalupnická polévka z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupnická polévka z podmáslí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 78 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,7 g | Kmín celý |
33 g | Máslo čerstvé |
1300 ml | Mléko - podmáslí |
67 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
13 g | Polévkové koření |
67 g | Pšeničná krupice |
20 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 605,6mg |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 17,5mg |
Vláknina | 776,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové koření, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chalupnická polévka z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Do vařící vody s kmínem a solí pozvolna zašleháme podmáslí, ve kterém jsme rozmíchali krupici a prosátou mouku. |
2 | Polévku provaříme, přidáme máslo a dochutíme polévkovým kořením a solí. Nakonec ještě krátce povaříme. |
3 | Do každé porce polévky vkládáme díl vařeného vejce, rozkrájeného na větší kousky. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks)