Recept

Višňový koláč s drobenkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 780

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
500 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 069kJ
16% Sacharidy 56 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 31 mg
14% Bílkoviny 8 g

Višňový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky.

2

Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5).

3

Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče.

4

Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut.

Poznámka

Tento koláč je výborný také se švestkovými povidly nebo brusinkovým kompotem. Můžete ale použít i kompot z meruněk, jablek nebo broskví. Zajímavou chuť dostane drobenkové těsto, pokud nahradíme 100 g mouky mletými lískovými oříšky a okořeníme špetkou mleté skořice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept