Okoun s piniovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun s piniovými ořechy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7805 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Cibule |
75 g | Hrozinky |
5 polévková lžíce | Med včelí |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kg | Okoun - filety |
125 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
180 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Hrozinky, Med včelí, Ocet vinný, Oříšky piniové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okoun s piniovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou. |
2 | V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a opepříme. |
3 | Přilijeme do pánve zbylý olej a kolečka cibule smažíme 8 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou. |
4 | Posypeme filety cibulí, sultánkami a piniovými semínky. |
5 | Zylé suroviny smícháme a nalijeme na filety. |
6 | Necháme marinovat, dokud nevychladnou, poté zakryjeme a dáme do lednice. |