Lososové filety s rajčatovým máslem

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.
  • 2
    Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.
  • 3
    Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.
  • 4
    Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.
  • 5
    Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.
  • 7
    Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.
  • 8
    Mořskou sůl podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.