Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7819

Ingredience

230 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 ks Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko plnotučné
200 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
18% Sacharidy 65 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 62 mg
11% Bílkoviny 6 g

Renetový dort postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme 150g cukru, mouku, vanilkový cukr, kypřicí prášek, sůl, 2 vejce, 60g rozpuštěného másla, mléko a vypracujeme těsto.

2

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme je na dílky. 3 jablka vmícháme do těsta. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Na těsto naskládáme zbytek jablek a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20min.

3

Mezitím smícháme zbytek rozpuštěného másla, zbytek cukru a vejce. Dort vyjmeme z trouby, přelijeme připravenou směsí a pečeme dalších 30min.

4

Před podáváním necháme dort vychladnout.

Poznámka

Použijeme jablka renety

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept