Suvlaki kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suvlaki kebab
Suvlaki kebab
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
75 ml | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí kýta |
125 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 736,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Suvlaki kebab postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme jehněčí kýtu a odstraníme tuk. |
2 | Veškeré suroviny na marinádu smícháme, přidáme maso a 2 hodiny v lednici marinujeme. |
3 | Cibuli oloupeme, rozřízneme na polovinu a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. |
4 | Na polovinu rozlomíme bobkový list. |
5 | Maso, bobkový list a cibuli napícháme na jehly a 10 minut grilujeme na potřeném grilovacím roštu. |
6 | Obracíme a potíráme. |