Italské grilované kuře

310 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3111 kcal
Bílkoviny
238 g
Tuky
231 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
930 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrudníkem dolů položíme kuřata a podél páteře přeřízneme na polovinu.
  • 2
    Ostrým nožem rozlomíme prsní kost, klouby křidélek a stehen mírně nařízneme a kuřata zploštíme.
  • 3
    Obrátíme je a vnitřek stlačíme. Odstraníme tuk a odstraníme konce křidélek.
  • 4
    Připravíme marinádu - olej, pepř, rozmarýn a citr.šťáva a 4 hodiny maso marinujeme.
  • 5
    Kuřata položíme na olejem potřený gril, strana pokrytá kůží směřuje dolů.
  • 6
    Po 15 minutách obrátíme. Potíráme a obracíme.
  • 7
    Hodinu grilujeme.
  • 8
    Osolíme, opepříme a podáváme ozdobená plátky citrónu, s bramborami pečenými ve slupce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.