Vepřové plátky s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Houby čerstvé |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Majolka |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 plátek | Vepřová plec |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 489,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 152,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Vepřová plec, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Majolka, Marmeláda rybízová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové plátky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do masa vetřeme pepř a na pánvi smažíme dozlatova minutu. Poté osmahneme 10 minut z každé strany, aby maso změklo. Plátky vyndáme a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve dáme houby a česnek a 2 minuty smažíme. |
3 | Přimícháme mletou papriku, hovězí vývar, rajčatový protlak a rybízovou marmeládu. |
4 | Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, dokud nezhoustne. |
5 | Z maizeny a lžíce vody uděláme kaši, vmícháme do omáčky a 2 minuty vaříme, dokud není omáčka hustá. |
6 | Vrátíme vepřové plátky do pánve, odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu. |
7 | Dochutíme a podáváme ozdobené petrželí. |