Jednoduchý recept

Kuře na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7829

Ingredience

8 ks Bazalka
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Estragon
170 g Hroznové víno
1500 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 691kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
19% Sodík 372 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře na víně postup přípravy receptu:

1

Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.

2

Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.

3

5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.

4

Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.

5

Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.

6

Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.

7

Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept