Recept

Vepřové dušené v mrkvi

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové dušené v mrkvi 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7834

Ingredience

50 g Cukr krupice
125 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
400 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 081kJ
7% Sacharidy 25 g
351% Tuky 263 g
3% Sodík 62 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřové dušené v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.

2

Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.

3

Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové dušené v mrkvi
Vařila jsem jídlo dle tohoto receptu, místo sádla bych spíš použila olej, ale to záleží, co kdo preferuje. Tuku stačí menší množství než uvádí recept a hlavně stačí podstatně menší množství cukru. Na 4 porce 1 až 2 zarovnané malé lžičky. Soli jsem dala dle potřeby. Jinak za mě palec nahorusmile
 
planeta
Vepřové dušené v mrkvi
s tím cukrem je to napováženou, některá mrkev je sladká až až a jiná zase méně

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept