Vepřové dušené v mrkvi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
  • 2
    Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.
  • 3
    Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Levy
st 17. 2. 2016
Vepřové dušené v mrkvi
s tím cukrem je to napováženou, některá mrkev je sladká až až a jiná zase méně
Anonymní uživatel
st 10. 2. 2016
Vepřové dušené v mrkvi
Vařila jsem jídlo dle tohoto receptu, místo sádla bych spíš použila olej, ale to záleží, co kdo preferuje. Tuku stačí menší množství než uvádí recept a hlavně stačí podstatně menší množství cukru. Na 4 porce 1 až 2 zarovnané malé lžičky. Soli jsem dala dle potřeby. Jinak za mě palec nahoru🙂