Recept

Vepřové maso se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso se zeleninou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 7835

Ingredience

2 ks Cibule
4 ks Paprikové lusky čerstvé
10 g Petržel - nať
5 ks Rajčata
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 649kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 29 g
13% Sodík 263 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřové maso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a dusíme, až změkne. Vložíme papriky nakrájené na nudličky, plátky rajčat, osolíme a dusíme doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, přisypeme nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Dále už nevaříme.

3

Podáváme s bramborami nebo s knedlíkem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřové maso se zeleninou
Dusíme ve vlastní šťávě? Musela jsem přilít vodu, maso by nestihlo změknout. V postupu i v ingrediencích není napsáno. Potom mně zarazila část, kde se má maso vyjmout. Lovit kostičky masa v hrnci se mně nechtělo. Možná jsem tím recept úplně změnila, tak se omlouvám. Použila jsem plecko, kýta se mně zdá suchá. A nakonec jsem omáčku zahustila, po té co jsem vybrala jako přílohu knedlík grin. Byla výborná tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept