Barevný rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný rosol
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7846 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
300 g | Cuketa |
250 g | Fenykl obecný |
600 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
75 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 763,9mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Citrony, Cuketa, Fenykl obecný, Oregano sušené, Šalotka, Sůl, Tabasco, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevný rosol postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila. |
2 | Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem. |
3 | Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky. |
4 | Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol. |
5 | Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket. |
6 | Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový. |
7 | Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C. |
8 | Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety. |
Poznámka
Příprava 45min + doba vychlazení