Guláš z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z kapra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1000 g | Kapr obecný |
60 g | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 391,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 708,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z kapra postup přípravy receptu:
1 | Kapra nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině tuku. |
2 | Na zbylém tuku zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kousky kapra, 2 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 minut. Do kysané smetany rozšleháme žloutky a přilijeme do dušeného základu. |
3 | Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil a necháme jej zhoustnout. |
Poznámka
Podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem.