Jednoduchý recept

Salát z volské tlamy

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Salát z volské tlamy 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7897

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí líčka
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
3 ks Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sardelová pasta
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 524kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 8 g
157% Sodík 3 g
4% Bílkoviny 2 g

Salát z volské tlamy postup přípravy receptu:

1

Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.

2

Přidáme pokrájená rajčata a okurky.

3

Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou.

4

Necháme několik hodin uležet v chladu.

5

Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Poznámka

Místo citrónové šťávy můžeme dát jemný ocet.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Salát z volské tlamy
Volská tlama se asi špatně shání, ale alternativa z hovězích líček je dobrá. Salát je chutný. Umím si ho představit i jako spolehlivý "vyprošťovák" po nějaké oslavě grin Místo sardelové pasty (kterou nekupuju) jsem rozetřela jednu ančovičku (sardelku). Určitě jsem salát nedělala naposledy a doporučuji smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz