Mrkvový křen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový křen
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7901 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 171,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Jablka, Křen, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvový křen postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou mrkev a oloupaná jablka jemně nastrouháme a smícháme se strouhaným křenem. |
2 | Potom vše promícháme se zálivkou z vývaru, citronové šťávy, cukru a oleje. |
3 | Mrkvový křen se hodí k vařenému hovězímu a vepřovému masu a k uzeninám. |