Okurky po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky po polsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7903 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
700 g | Okurky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 408,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurky po polsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané okurky zbavíme jader, nakrájíme je na malé kostičky a v osolené vodě povaříme asi 6 minut. |
2 | Vodu ocedíme, okurky vložíme na pánev na polovinu másla a osmahneme. Přendáme je na mísu a posypeme natvrdo vařenými, nasekanými vejci a opepříme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nastrouhanou střídku z veky a osmažíme dorůžova. Střídkou posypeme směs na míse. |
4 | Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |