Čočka na kyselo

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
38 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme a dobře propláchneme. Necháme máčet ve studené vodě asi 3 hodiny.
  • 2
    Pak ji v téže vodě pozvolna vaříme doměkka. Přidáme 1 bobkový list.
  • 3
    Připravíme si jíšku tak, že rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme mouku a dorůžova osmahneme.
  • 4
    Na jíšku scedíme vodu z uvařené čočky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme čočku a dovaříme.
  • 5
    Čočku osolíme, přilijeme ocet a dochutíme cukrem. Vyjmeme bobkový list.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 1. 2016
Čočka nakyselo
Recept jsem vyzkoušela, povedl se a mohu jen doporučit. Je jednoduchý a levný. Moc nám tato čočka chutnala. Určitě ještě vyzkoušíme. Většinou jsme čočku měli jednou do roka na Nový rok u tchýně. Teď budeme jíst i častěji 😁
jelito
pá 24. 6. 2016
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo podle babičky, opravdová dobrota!😉