Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čočka na kyselo 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 791

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
21% Sacharidy 77 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 211 mg
58% Bílkoviny 32 g

Čočka na kyselo postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme a dobře propláchneme. Necháme máčet ve studené vodě asi 3 hodiny.

2

Pak ji v téže vodě pozvolna vaříme doměkka. Přidáme 1 bobkový list.

3

Připravíme si jíšku tak, že rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme mouku a dorůžova osmahneme.

4

Na jíšku scedíme vodu z uvařené čočky, promícháme a necháme krátce povařit. Přidáme čočku a dovaříme.

5

Čočku osolíme, přilijeme ocet a dochutíme cukrem. Vyjmeme bobkový list.

Poznámka

Čočka na kyselo je opravdu výborná, vyzkoušejte.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Čočka nakyselo
Recept jsem vyzkoušela, povedl se a mohu jen doporučit. Je jednoduchý a levný. Moc nám tato čočka chutnala. Určitě ještě vyzkoušíme. Většinou jsme čočku měli jednou do roka na Nový rok u tchýně. Teď budeme jíst i častěji grin
 
Karel Svoboda
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo podle babičky, opravdová dobrota!blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept