Jednoduchý recept

Dušené jehněčí maso s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7913

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr mletý
5 g Koriandr čerstvý
175 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
350 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
225 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
12% Sacharidy 44 g
29% Tuky 22 g
42% Sodík 838 mg
46% Bílkoviny 26 g

Dušené jehněčí maso s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Na 150 stupňů předehřejeme troubu.

2

Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé.

3

Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání.

4

Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme.

5

Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme.

6

Přidáme meruňky a 30 minut dusíme.

7

Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr.

8

Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept