Dušené klobásy po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené klobásy po toskánsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
400 g | Klobása vepřová |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Polenta |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Klobása vepřová, Polenta, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené klobásy po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví. |
3 | Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny. |
4 | Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme. |
5 | Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká. |
6 | Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí. |
7 | Podáváme s dušenými klobásami. |
mnam
To je dobrota :-). Chlapi doma byli v sedmém nebi;-), přiznávám já taky!