Jednoduchý recept

Dušené klobásy po toskánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Dušené klobásy po toskánsku 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7916

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
400 g Fazole bílé
400 g Klobása vepřová
1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Polenta
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,050 kcal
Kilojoule 4 395kJ
30% Sacharidy 108 g
178% Tuky 133 g
77% Sodík 2 g
78% Bílkoviny 44 g

Dušené klobásy po toskánsku postup přípravy receptu:

1

Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.

2

Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.

3

Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.

4

Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.

5

Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.

6

Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.

7

Podáváme s dušenými klobásami.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Dušené klobásy po toskánsku
mnam
 
LeonaP
Dušené klobásy po toskánsku
To je dobrota :-). Chlapi doma byli v sedmém nebi;-), přiznávám já taky!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde