Jednoduchý recept

Španělská rýže s kuřetem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7920
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
225 g Hrášek
125 g Klobása Dunajská
400 g Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
378,8 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,094 kcal
Kilojoule 4 578kJ
25% Sacharidy 91 g
59% Tuky 44 g
36% Sodík 727 mg
67% Bílkoviny 38 g

Španělská rýže s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.

2

Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.

3

Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.

4

Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.

5

15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.

6

Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.

7

Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept