Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7956

Ingredience

1 ks Citrony
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mandle
200 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
4 polévková lžíce Rum
70 g Solamyl
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
18% Sacharidy 65 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 61 mg
20% Bílkoviny 12 g

Mazaný pletenec postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme máslo s cukrem metličkami do světlé pěny. Snížíme otáčky a přidáváme 2 vejce, citronovu kůru nastrouhanou z celého citronu, vanilkový cukr, sůl a rum. Nakonec střídavě přidáváme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem a vlažné mléko.

2

Poté těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a propracujeme dohladka.

3

Ořechy a rozinky propláchneme horkou vodou, mandle spaříme, oloupeme, opražíme a vše přidáme do těsta.

4

Rozdělíme jej na tři díly, vyválíme válečky a spleteme do copu.

5

Na plechu vyloženém pečicím papírem cop stočíme do tvaru věnce a potřeme prošlehaným vejcem.

6

Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout na mřížce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept