Recept

Rybízový koláč s marcipánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 796

Ingredience

50 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
300 g Marcipánová hmota surová
225 g Mouka polohrubá
225 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
200 g Rybíz bílý
200 g Rybíz černý
200 g Rybíz červený
1 polévková lžíce Tuk
150 g Tuk Hera jedlý
3 ks Vejce slepičí
8 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
15% Sacharidy 52 g
42% Tuky 32 g
1% Sodík 27 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rybízový koláč s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr a Heru a vše velmi důkladně promícháme elektrickým hnětačem. Poté si pomoučíme ruce a hněteme těsto ještě ručně, až je zcela hladké a mírně lesklé.

2

Z těsta utvoříme bochánek, který nejprve zabalíme do potravinářské folie a uložíme na 30 minut do ledničky.

3

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů, plynovou na stupeň 3-4). Koláčovou formu si vymažeme tukem. Těsto po vyjmutí z chladničky ještě jednou důkladně prohněteme a na pomoučeném vále rozválíme kruh, který by měl být asi o 2 cm větší než je dno formy. Těsto vložíme do formy a utvoříme okraje (asi 2 cm vysoké). Dno těsta propícháme vidličkou a vložíme asi na 15 minut do předehřáté trouby.

4

Pečlivě obereme rybíz, omyjeme a necháme okapat. Marcipánovou hmotu, vejce a máslo promícháme v míse elektrickým šlehačem, až vznikne hustý krém, kterým stejnoměrně potřeme předpečený koláčový korpus.

5

Snížíme teplotu v troubě na 170 stupňů Celsia (v horkovzdušné na 150 stupňů, v plynové na stupeň 2) a koláč pečeme ještě asi 30 minut, dokud nejsou jeho okraje zlatohnědé. Necháme zcela vychladnout.

6

Mezitím necháme ve studené vodě změknout želatinu, vymačkáme ji a necháme rozpustit v horké vodě. Vymačkáme si pomeranče a odměříme 150 ml šťávy, kterou smícháme s rozpuštěnou želatinou a moučkovým cukrem. Vmícháme rybíz a směs necháme asi 30 minut v lednici, až začne tuhnout. Touto směsí pak potřeme vychladlé dno koláče a necháme v lednici, dokud náplň zcela neztuhne.

Poznámka

Příprava trvá asi 40 minut, pečení celkem 45 minut, chlazení asi 60 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept