Recept

Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8018

Ingredience

Maso
2 ks Bobkový list
80 g Cibule
500 g Hovězí jazyk
1 špetka Sůl
250 g Zelenina kořenová
Omáčka
20 g Cibule
0,5 ks Citrony
1 l Hovězí vývar základní
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
10 ks Sardelové řezy
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 956 kcal
Kilojoule 4 001kJ
8% Sacharidy 29 g
87% Tuky 65 g
248% Sodík 5 g
108% Bílkoviny 61 g

Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli.

2

Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.

3

Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme.

4

Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu.

5

Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept