Polévka zelná s vepřovým a telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zelná s vepřovým a telecím masem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8023 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 g | Telecí maso mleté |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 416,4mg |
Vláknina | 657,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí maso mleté, Tuk, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka zelná s vepřovým a telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů. |
2 | Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso. |
3 | Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku. |
4 | Osolíme a opepříme. |
5 | Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu. |
6 | Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky. |
7 | Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut. |
8 | Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké. |