Polévka zelná s vepřovým a telecím masem

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů.
  • 2
    Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso.
  • 3
    Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku.
  • 4
    Osolíme a opepříme.
  • 5
    Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu.
  • 6
    Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky.
  • 7
    Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut.
  • 8
    Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.