Jednoduchý recept

Hovězí maso v pikantní úpravě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8031

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno madeira
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 104kJ
2% Sacharidy 6 g
38% Tuky 28 g
17% Sodík 345 mg
98% Bílkoviny 55 g

Hovězí maso v pikantní úpravě postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme z masa plátky silné na prst, naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme.

2

Obalíme v mouce a po obou stranách dozlatova osmahneme na rozehřátém tuku.

3

Maso vyndáme a v základu zpěníme nakrájenou cibuli.

4

Vložíme znovu maso na základ, bobkový list, hřebíček, zrnka pepře a papriku. Podlijeme horkou vodou a pod poklicí 90 minut dusíme.

5

Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a zahustíme šťávu.

6

Povaříme a omáčku prolisujeme.

7

Madeirou omáčku dochutíme až nakonec.

Poznámka

Pikantní maso podáváme s rýží a čerstvým hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept