Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8037

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Kompot brusinkový
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1,5 dl Olej stolní
300 g Rýže dušená
150 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 955 kcal
Kilojoule 3 997kJ
9% Sacharidy 33 g
101% Tuky 76 g
15% Sodík 295 mg
64% Bílkoviny 36 g

Telecí řezy Harrach postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme z kýty plátky, opečeme je prudce po obou stranách a klademe na talíř.

2

Pak do zbylého tuku přidáme kus másla, lehce zaprášíme moukou, osmahneme a vaříme dokud se nám tuk nezačne oddělovat od šťávy.

3

Vytřeme zbylým máslem zapékací mísu a dáme do ní vařenou rýži smíchanou s nakrájenými žampiony a opečené plátky masa. Povrch poklademe citronem nakrájeným na kolečka a brusinkama.

4

Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby.

5

Zvlášť podáváme šlehačku a šťávu v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept