Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou
Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8079 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Koriandr čerstvý |
4 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
4 kávová lžička | Pepř červený celý |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetka, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Pepř červený celý, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.

Vepřová panenka vařená v páře s koriandrem a limetou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky o velikosti cca 2cm a necháme cca 10min marinovat ve směsi rybí a ústřicové omáčky. |
2 | Koriandr omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. |
3 | Bambusové košíčky vyložíme plátky limety, naskládáme maso a posypeme koriandrem. |
4 | Ve woku přivedeme k varu vodu. Vložíme košíčky, zakryjeme a vaříme v páře cca 10min. Po 5ti minutách vyměníme horní košíček za spodní. |
5 | Po odstavení necháme košíčky ještě cca 6-8min v zakrytém woku. |
6 | Maso podáváme horké, posypané červeným pepřem. |