Pstruh na másle s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na másle s mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 260,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pstruh, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh na másle s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje. |
2 | Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a pečeme. Zahýbeme pánví, aby se nepřipekla kůže. |
3 | Jednou pstruhy obrátíme, přisypeme lupínky mandlí a krátce opražíme. |
4 | Hotové pstruhy upravíme na předehřátou mísu a podáváme ozdobené petrželkou. |