Holoubata smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata smažená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Holoubata |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 201,2mg |
Draslík | 408,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 211,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holoubata, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holoubata smažená postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme holoubata, rozdělíme na poloviny, osolíme a opepříme. |
2 | Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
3 | Dozlatova osmažíme v rozehřátém oleji. |
4 | Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |