Jednoduchý recept

Polévka z fazolových lusků na kyselo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 81

Ingredience

187 g Brambory
667 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1 l Hovězí vývar základní
17 g Kopr sterilovaný
300 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Ocet kvasný lihový
13 g Sůl
67 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 577kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
50% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Polévka z fazolových lusků na kyselo postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.

2

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.

3

Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.

4

Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.

5

Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.

Poznámka

Fazolky ve slaném nálevu - sterilované: s nálevem Kopr sterilovaný: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept