Třešňový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňový závin
Třešňový závin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8100 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Třešně |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 67,1mg |
Draslík | 88,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 838,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňový závin postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly. |
2 | Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě. |
3 | Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme. |