Jednoduchý recept

Třešňový závin

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8100

Ingredience

150 g Cukr krupice
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
500 g Třešně
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
15% Sacharidy 56 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 20 mg
13% Bílkoviny 7 g

Třešňový závin postup přípravy receptu:

1

Rozpuštěné máslo nalijeme do mísy s prosátou moukou, cukrem a vejci. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.

2

Oba díly vyválíme na tloušťku 1/2cm a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem. Propícháme vidličkou a pečeme v troubě.

3

Po vychladnutí nakrájíme řezy, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept