Škubánky z jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škubánky z jahod
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8106 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
400 g | Jahody zahradní |
50 g | Piškoty dětské kulaté |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 153,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Škubánky z jahod postup přípravy receptu:
1 | Jahody namačkáme s cukrem a strouhankou z dětských piškotů. |
2 | Vzniklou hmotu uhladíme v porcelánové míse a lžící vykrajujeme škubánky, které klademe na talířek. |
3 | Smetanu ušleháme, přidáme špetku cukru a vložíme ji do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou. Porce jahodových škubánků šlehačkou ozdobíme. |