Husí krk nadívaný
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 300gramůJátra husí
 - 1kusHusí krk
 - 150gramůHusí sádlo
 - 1kusHusí žaludky
 - 100gramůŽampiony čerstvé
 - 1špetkaSůl
 - 2kusyVejce slepičí
 - 250gramůVepřové maso tučné
 - 1kusŽemle tuková
 - 1špetkaPepř bílý
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4192 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
377 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku.
 - 2Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk sešijeme na širokém konci, druhým koncem naplníme nádivkou a též sešijeme.
 - 3Vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem.
 - 4Povrch potřeme sádlem a za občasného podlévání pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů.
 - 5Krájíme na plátky a podáváme teplé nebo zastudena.
 - 6Podáváme s rýží nebo s brambory a nastudeno s bramborovým salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.