Pečená kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 140,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Majoránka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Martell cognac, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna postup přípravy receptu:
1 | Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem. |
2 | Do břišní dutiny dáme majoránku. |
3 | Předehřejeme na 200 stupňů troubu. |
4 | Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu. |
5 | Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby. |
6 | Za občasného podlévání pečeme půl hodiny. |
7 | Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme. |
8 | Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme. |
9 | Musí být dozlatova upečené. |
10 | Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu. |
11 | Štávu podáváme v omáčníku. |
12 | Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. |