Jednoduchý recept

Pečená kachna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8126

Ingredience

1 ks Kachna mražená
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Martell cognac
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

387% Kalorie 7,635 kcal
Kilojoule 31 946kJ
2% Sacharidy 6 g
975% Tuky 731 g
39% Sodík 788 mg
449% Bílkoviny 253 g

Pečená kachna postup přípravy receptu:

1

Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

2

Do břišní dutiny dáme majoránku.

3

Předehřejeme na 200 stupňů troubu.

4

Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.

5

Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.

6

Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.

7

Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.

8

Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.

9

Musí být dozlatova upečené.

10

Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.

11

Štávu podáváme v omáčníku.

12

Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept