Pečená kachna

0 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7635 kcal
Bílkoviny
253 g
Tuky
731 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
198 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme kachnu a uvnitř i zvenčí osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  • 2
    Do břišní dutiny dáme majoránku.
  • 3
    Předehřejeme na 200 stupňů troubu.
  • 4
    Máslo dáme do pekáče a přidáme do něj kachnu.
  • 5
    Kachnu položíme na prsíčka a trochu podlijeme, pekáč přikryjeme a dáme do trouby.
  • 6
    Za občasného podlévání pečeme půl hodiny.
  • 7
    Kachnu obrátíme na hřbet a za občasného podlévání šťávou i vodou pečeme.
  • 8
    Sundáme poklici a kachnu stále poléváme a podléváme.
  • 9
    Musí být dozlatova upečené.
  • 10
    Upečenou kachnu potřeme na povrchu koňakem a upravíme na mísu.
  • 11
    Štávu podáváme v omáčníku.
  • 12
    Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.