Jednoduchý recept

Slepičí frikasé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8133

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Petržel - nať
1 ks Slepice
100 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
80 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

207% Kalorie 4,088 kcal
Kilojoule 17 102kJ
11% Sacharidy 40 g
265% Tuky 199 g
69% Sodík 1 g
872% Bílkoviny 490 g

Slepičí frikasé postup přípravy receptu:

1

Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout.

2

Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky.

3

Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme.

4

Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru.

5

Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

6

Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept