Slepičí frikasé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí frikasé
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Slepice |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 8,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 164,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Slepice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí frikasé postup přípravy receptu:
1 | Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout. |
2 | Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky. |
3 | Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme. |
4 | Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru. |
5 | Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
6 | Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem. |