Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry
Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
1 ks | Citronová kůra |
100 g | Hrášek |
200 g | Játra husí |
100 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Slepice |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový mozek |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 6g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 10,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,2mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 147,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová kůra, Hrášek, Játra husí, Květák, Slepice, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřový mozek, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry postup přípravy receptu:
1 | Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky. |
2 | Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout. |
3 | Přidáme žloutky. |
4 | Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou. |
5 | Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi. |
6 | Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí. |
7 | Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme. |
8 | Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé. |
Poznámka
zeleninu předem uvaříme - květák, chřest