Jednoduchý recept

Vepřové plátky na kmíně s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8138

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
350 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová kýta
1 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 170kJ
24% Sacharidy 86 g
60% Tuky 45 g
47% Sodík 939 mg
102% Bílkoviny 57 g

Vepřové plátky na kmíně s rýží postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.

2

V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.

3

Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.

4

Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.

5

Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept