Zajíc na červeném víně, dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na červeném víně, dušený
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 200,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Paprika zelená, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zajíc na červeném víně, dušený postup přípravy receptu:
1 | Odblaníme a nasolíme zajíce. |
2 | Rozehřejeme máslo ve velké pánvi a nakrájenou cibuli osmahneme. |
3 | Přidáme nakrájenou papriku, pepř, hřebíček, vložíme zajíce a zalijeme vínem. Dusíme pod pokličkou a během dušení podléváme vodou. |
4 | Měkkého zajíce vyndáme a necháme odpařit tekutinu. |
5 | Do základu přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. |
6 | Před podáváním naporcujeme a přelijeme šťávou. |