Šlehačková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačková bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 816 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
112,5 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
510 g | Mouka polohrubá |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 117,9mg |
Draslík | 206,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačková bábovka postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem. Přidáme vejce a smetanu, vše dobře promícháme a těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. |
2 | Pečeme zvolna v předem předehřáté troubě přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme. |
Rychlá a jednoduchá bábovka.