Jednoduchý recept

Hráškové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8162

Ingredience

100 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
150 g Rýže loupaná
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 072kJ
24% Sacharidy 87 g
41% Tuky 31 g
65% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Hráškové rizoto postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.

2

Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.

3

Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.

4

Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.

5

Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept