Jednoduchý recept

Slezské zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 817

Ingredience

2 ks Brambory
50 g Slanina vepřová
400 ml Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 337kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
6% Sodík 112 mg
4% Bílkoviny 2 g

Slezské zelí postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.

2

Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.

3

Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.

Poznámka

Slezské zelí většinou podáváme k bramborovým knedlíkům plněným uzeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept