Lilek po athénsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek po athénsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8182 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Gouda 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 498kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 9 g
3% Sodík 63 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 520,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Gouda 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilek po athénsku postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty nakrájenými na kolečka jej podusíme na oleji. Osolíme a opepříme. |
2 | Měkký lilek posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Podáváme k jehněčímu masu nebo k dušenému drůbežímu masu. |