Jablka s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8192 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Džem višňový |
5 ks | Jablka |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 316,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablka s krémem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a odstraníme jádřince. |
2 | V přiklopené míse z varného skla celá jablka upečeme. Do otvorů zasuneme zavařeninu a na jablka navršíme pevný sníh z bílků a vidličkou jej zformujeme do špiček. |
3 | V troubě lehce zapečeme dozlatova. |