Brynzová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 82 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
13 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
113 g | Nudle široké |
6,7 g | Petržel - nať |
20 g | Sůl |
133 g | Sýr Brynza |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 5,6mg |
Vláknina | 56,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Nudle široké, Petržel - nať, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brynzová polévka postup přípravy receptu:
1 | Brynzu dobře rozmícháme nebo rozšleháme s mlékem. |
2 | Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě. Odvar z nudlí scedíme do připravené brynzy a za stálého prošlehávání metlou uvedeme do varu a krátce povaříme. |
3 | Do polévky přidáme uvařené nudle a máslo, dochutíme solí. |
4 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na uvaření nudlí