Jednoduchý recept

Chřest s dušenými žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8201

Ingredience

500 g Chřest sterilovaný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
50 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 498 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chřest s dušenými žampiony postup přípravy receptu:

1

Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.

2

Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.

3

Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.

4

Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.

5

Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept