Jednoduchý recept

Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8205

Ingredience

1 kg Kapusta růžičková
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový květ
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 362kJ
7% Sacharidy 24 g
51% Tuky 38 g
20% Sodík 392 mg
50% Bílkoviny 28 g

Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená postup přípravy receptu:

1

Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.

2

Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.

3

Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.

4

Nasypeme strouhanku na povrch krému.

5

Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Hm, pochutnala jsem si. I děti si pochvalovaly. I bez masa mě jídlo překvapilo blink Díky za tip. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept