Pražská bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražská bábovka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8226 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 274g |
---|---|
Cholesterol | 191,9mg |
Draslík | 349,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražská bábovka postup přípravy receptu:
1 | Do pěny utřeme máslo, cukr a vanilkový cukr. |
2 | Ušleháme postupně žloutky. |
3 | Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vmícháme postupně do těsta, přilijeme mléko a přidáme citronovou kůru. |
4 | Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh. |
5 | Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem a uhladíme povrch. |
6 | Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 stupních. |
7 | Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme na mísu a teplou pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme. |
Nevím, proč a kde se klasické třené bábovce říká pražská , ale bábovka je dobrá, voňavá po másle a citronové kůře. Recept je spolehlivý, doporučuji 100 g mouky jsem zaměnila za strouhaný kokos, což byla příjemná změna.