Karlovarské koláčky se sněhovou pusinkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarské koláčky se sněhovou pusinkou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8227 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
180 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
140 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 260g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 162,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karlovarské koláčky se sněhovou pusinkou postup přípravy receptu:
1 | Zpracujeme na vále mouku, tuk, cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřící prášek. |
2 | Vyválíme ne příliš tenký plát těsta. |
3 | Vykrájíme kulaté tvary, které upečeme na vymazaném plechu. Nesmějí být zcela upečené. Vyndáme je z trouby, necháme prochladnout a každý tvar potřeme na povrchu marmeládou. |
4 | Potřené dáme znovu na plech. |
5 | Na každé kolečko nastříkáme sáčkem s ozdobnou trubičkou pusinku z pevného sněhu. |
6 | Pevný sníh pripravíme ušleháním bílků s cukrem. |
7 | Vložíme znovu do předehřáté trouby a když pusinky zezlátnou, jsou hotové. |