Jednoduchý recept

Omeleta s játry a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8228

Ingredience

80 g Hříbky čerstvé
220 g Játra vepřová
60 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
120 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
100 ml Víno Marsala
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
2% Sacharidy 7 g
40% Tuky 30 g
38% Sodík 752 mg
68% Bílkoviny 38 g

Omeleta s játry a houbami postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.

2

Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.

3

V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.

4

V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

5

Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.

6

Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.

Poznámka

Použít můžeme také směs kuřecích a telecích jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept